Case Studies

Spotlight On Completed Surfacing and Resurfacing Projects

 

Barchester, The Fernes Care Home, Fareham, Portsmouth.

In May 2018 London Surfacing undertook a footpath resurfacing project at the Fernes Care home in Fareham, Portsmouth.

The original surface was made up of compacted topsoil & bark.

The Fernes 1

This was deemed as not suitable anymore for a number of the residents at the home. We excavated & disposed of the bark & topsoil & re-set the timber edgings, then compacted the existing sub-base.

The Fernes 4

The Fernes 3

A layer of type 1 stone was hand-laid and compacted, followed by a bituminous binder & surface course.

The Fernes 5 

The end result was a an aesthetically pleasing look to the footpath & a significantly flatter, safer surface to walk on. The general areas of grassland & beds are also easier to maintain.

The Fernes 6  

 

 

 

Halley House, Arcola Street.

In December 2015 London Surfacing completed an unusual project on the 3rd floor balcony of a school in Hackney.

London Surfacing were approached by our clients City Axis with a view to undertaking work at Halley House School in Hackney. The school hired an architect to produce a plan of the proposed rubber safety surface they wanted installed on an outside balcony.

Halley House plan 

The design mainly consisted of a blue base with a number of multi-coloured shapes built within the base colour.

The logistics of getting the material up to the 3rd floor was co-ordinated between LSC & the School. The Safetyfall was to be laid at a thickness of 40mm.

The result: A very happy client & school

Halley House 5 

The children now had a play area balcony that was safe but also bold & very colourful.

Halley House 3 

The finished product even seems to improve upon the look on the architects drawing. 

Halley House 4 Halley House 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Private residence - L.B. Barnet

An extensive facelift on a private residence driveway, looking to change a worn looking shingle drive to a more modern, clean looking finish.

After excavating & removing the shingle & a sub-base of soil, we installed edgings, adjusted manhole levels & carried out brickwork repairs to the original wall.

Extra brickwork was laid to create new borders & a dwarf wall. Fully automated, retractable bollards were installed & the drive was laid with a 90mm thickness of binder course.

Then the process of laying the gold resin-bound layer began.

Chandos 1 

The end result was a totally transformed driveway, that looked modern, clean, colourful & is very practicable to clean.

Chandos 2 

Chandos 3